GRENZEN VERLEGGEN

SIJO in het binnen- en buitenland

Zonder te overdrijven in kostprijs laten wij onze leerlingen kennis maken met steden uit onze buurlanden: Amsterdam, Keulen, Rijsel, Londen en Parijs. Samen beleven, samen ontdekken, samen op stap zijn, samen communiceren en zo de wereld breder leren kennen, dat zijn de uitgangspunten van onze meerdaagse reizen. Maar er zijn ook de geologische excursie, Brusseldag ...

Parijs

Parijs … Voor velen is het een eerste keer, een eerste contact met de lichtstad in al zijn pracht en praal. Leuk om te zien hoe deze stad, die wij al lang in ons hart hebben gesloten, steeds weer verwondert.

Zowel de klassiekers zoals de Notre-Dame, het Louvre, le musée d’Orsay, L’Arc de Triomphe als de onverwachte ontdekkingen zoals la Coulée Verte, la Fondation Louis Vuitton en de zonsondergang van op de tour Montparnasse weten de leerlingen te charmeren.

« Ajoutez deux lettres à Paris: c’est le paradis » - Jules Renard

Berlijn

Berlijn, de verste hoofdstad van onze buurlanden. Voor sommigen nog onbemind, voor velen onbekend. Deze stad ademt enerzijds geschiedenis: Wereldoorlog II, de Koude Oorlog. De clash tussen kapitalisme en communisme en alle gevolgen van dien. Deze reis is een zoektocht in het kluwen van onze twintigste-eeuwse geschiedenis.

Daarnaast is Berlijn evengoed een stad van de toekomst: groen en ecologisch, ruim en vooruitstrevend. Een stad in volle ontwikkeling die langzaamaan haar eigen identiteit terugvindt.

Berlijn: een ontmoeting met het verleden die ons aan het denken kan zetten over de toekomst die we samen met onze jongeren kunnen vormgeven.

Keulen

Wandel mee in de schaduw van de prachtige Dom en verken de West-Europese cultuur van de Romeinen tot nu. We proeven van de Duitse gezelligheid in een traditionele Brauhaus en duiken daarna in het verkwikkende water van Aqualand. Ontdek Keulen samen met ons!

Amsterdam

Met onze derdejaars trekken we richting de Nederlandse hoofdstad. Tijdens deze boeiende en afwisselende uitstap bezoeken we het Scheepvaartmuseum waar we het belang van de Gouden Eeuw voor onze noorderburen beter leren begrijpen. Een bezoekje aan het levensechte VOC-schip ter plaatse mag natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast verdiepen we ons in het trieste leven van Anne Frank en bezoeken we het Achterhuis. In het kader van de biologielessen bezoeken we de tentoonstelling Body Worlds waar we het menselijk lichaam tot in elk detail kunnen bekijken. Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning. In Madame Tussaud krijg je de kans om heel wat selfies te nemen met beroemdheden van vroeger en nu.