Olympiadeschool

2018-2020
Olympiadeschool wetenschappen

Met trots melden we dat onze school voor de tweede maal de eretitel van Olympiadeschool mocht ontvangen. Dit is een prestigieuze titel, want slechts een beperkt aantal scholen komt in aanmerking. Deze titel wordt voor een periode van drie jaar toegekend.

De Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen zijn ‘olympische’ wedstrijden in de disciplines biologie, chemie, fysica, geografie (derde graad) en natuurwetenschappen (tweede graad).

De titel wordt toegekend aan scholen die gedurende drie opeenvolgende jaren deelnamen aan alle eerste rondes van de vijf olympiades, gedurende deze periode minstens elk jaar één leerling in de tweede ronde hadden van een van de vijf vermelde olympiades en tot slot gedurende minstens één jaar minimaal één leerling hadden die zich plaatste voor een finale biologie, chemie, fysica of geografie of een medaille won bij de Junior Olympiade Natuurwetenschappen.

Het embleem “OlympiadeSchool wetenschappen 2018-2020" werd uitgereikt op de proclamatie van de Vlaamse Olympiades van natuurwetenschappen op zondag 27 mei.

Een dikke proficiat aan onze leerlingen!